Skip to content

National anthem of Kosovo

The lyrics of the National Anthem of Kosovo

Evropa – Albanian

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë
N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë
Vend i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot
O nënë e jonë
Ne të dalim Zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë
Çerdhe e dashurisë

Evropa – Serbian

O, mila domovino, zemljo hrabrosti
Gnezdo ljubavi
Oko tebe orlovi lete i zvezde sijaju
Zemljo naših predaka

Budi blagoslovena za život i godine
O, naša majko
Mi ćemo te zaštiti

O, mila domovino, zemljo hrabrosti
Gnezdo ljubavi

Europe

O beloved motherland, land of bravery
Nest of love
On you eagles fly and stars shine
Land of our ancestors

Be thou blessed for life and years
O our mother
We will protect you

O beloved motherland, land of bravery
Nest of love

The National Anthem of Kosovo, Europe, was composed by Mendi Mengjiqi and, to respect the multi-ethnic nature of Kosovo, has no lyrics.

The motto of Kosovo: Honour, duty, country.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *